Wat is een sjamaan?

Het woord sjamaan betekent “Hij die weet, hij die in het donker ziet”. Een sjamaan is een genezer, een medicijnman en een ziener.
Hij kan achter alle vormen kijken. Achter de vormen van deze aarde heeft alles en iedereen dezelfde energie. Daar is alles gelijkwaardig en met elkaar verbonden.

Dus eigenlijk ziet een sjamaan dat een mens, een dier, een plant, een boom, een steen, een rivier en alles wat je ziet, achter hun vorm hetzelfde is.

Een sjamaan heeft daarom contact met de natuurwezens in de onzichtbare wereld. En die natuurwezens kunnen hem vertellen hoe hij iets of iemand kan genezen.

Over de hele wereld, in alle tijden, in alle culturen, bestaan er oude en jonge Sjamanen. Soms zien ze eruit als een Indiaan, soms zien ze er gewoon uit, zoals jij en ik.

Een watersjamaan is de genezer van het water

Je kan hem zien als je hart open staat want dan kan jij ook achter de vormen kijken!
Als je met je hart kijkt naar een rivier of naar de zee of naar een meer, dan kan de Watersjamaan zich opeens even laten zien!

Elke keer weer in een andere vorm, maar je weet dan zeker dat je hem gezien hebt!

 Als het niet meteen lukt, hou dan 2 vingers omhoog naast je hoofd, zodat je nog net je 2 vingers kan zien.
Dan kijk je rechtuit naar het water en zie je tegelijkertijd met beide ogen toch ook je vingers. Dit noemen ze ook wel eens “weids” kijken.

 Zo keek ik een keer naar een rivier en zag deze vorm van een watersjamaan! Zie jij hem ook?

…en nu nog luisteren naar wat hij je te vertellen heeft!